To διαμέρισμα Joao βρίσκεται στο Sao Paulo της Βραζιλίας, έχει μέγεθος 110 τμ και σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι συνταξιούχων. Στα πλαίσια της ανακαίνισης οι πολυάριθμοι τοίχοι του εσωτερικού, που χώριζαν το διαμέρισμα σε πολλά επιμέρους μικρά δωμάτια, καθαιρέθηκαν δίνοντας τη θέση τους σε λίγα κομβικά διαχωριστικά στη λογική της ανοιχτής κάτοψης .

Στην ίδια λογική κινείται και η διακόσμηση του χώρου όπου τα κατασκευαστικά στοιχεία του κτίσματος μένουν εκτεθειμένα αποτελώντας τα ίδια διακοσμητικά .

Τα εκτεθειμένα , «άγρια» δοκάρια από μπετόν δένουν αρμονικά με το γυμνό τούβλο και επαναλαμβάνονται σε όλη την «κοινωνική ζώνη» του διαμερίσματος από την  κουζίνα ως το γραφείο.

Το φως λούζει το μικρό καθιστικό που διαχωρίζεται από το χώρο μουσικής και το γραφείο μέσω μιας συστάδας φυτών.

Στο τέλος του καθιστικού υπάρχει το υπνοδωμάτιο με τη μεγάλη ντουλάπα και το μπάνιο. Στο κεφαλάρι του κρεβατιού ακολουθείται η λογική της εκτεθειμένης κατασκευής όμοια μ΄αυτή του καθιστικού.

Σε αντίθεση με την ουδέτερη χρωματική παλέτα του δωματίου έρχεται το μπάνιο με τα ζωντανά γεωμετρικά patterns στο δάπεδο, και τις κρεμάστρες στον τοίχο, όλα σε αποχρώσεις πράσινου και ροζ.

Μπορεί το χρώμα να απουσιάζει από το υπνοδωμάτιο είναι όμως κάτι παραπάνω από παρών στα διακοσμητικά στοιχεία του υπόλοιπου διαμερίσματος.

Πηγή: http://www.trendir.com/