Η ομάδα Υodezeen σχεδιάζει ένα «ανδρικό σπίτι» σ΄ ένα πρώην οχυρό του 18ου αιώνα και στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες μιας πενταμελούς οικογένειας μέσα σ΄ ένα χώρο με εργένικη αισθητική. Το κτίριο βρίσκεται στην Κρακοβία και καλύπτει έκταση 169 τμ, ενώ συνοδεύεται από κήπο 450 τμ.

Η ύπαρξη των τριών παιδιών του ζευγαριού κάνει επιτακτική την ανάγκη για τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το ξύλο, τα πετρώματα (βασάλτης, μάρμαρο) και το γυαλί.

Τα πανοραμικά ανοίγματα του σπιτιού επιτρέπουν στο φυσικό φως να διαχέεται ανεμπόδιστα. Ένας  χώρος με ηλιακά οφέλη αυτού του βαθμού, μπορεί να υποστηρίξει με μεγαλύτερη ευκολία τις σκούρες αποχρώσεις που αγαπούν οι ένοικοι του, χωρίς τον κίνδυνο να γίνει σκοτεινός και μουντός.

Οι αποχρώσεις του γκρι,του μαύρου, του φυσικού ξύλου και σημειακά του λευκού, αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο χάρη στις ιδιαίτερες λεπτομέρειες που συναντά κανείς διάσπαρτες στο χώρο. Έργα τέχνης που υμνούν τη μονοχρωμία, ιδιαίτερες υφές και pattern, μινιμαλιστικές λεπτομέρειες κ.α.

Τα παιδικά δωμάτια, σχεδιάζονται σε πιο φωτεινούς χρωματισμούς διατηρώντας ωστόσο την «ανδρική» αισθητική.

 

Πηγή: http://www.dmarge.com/