H αρχιτεκτονική ομάδα SVOYA σχεδιάζει ένα διαμέρισμα τριών δωματίων στο Κίεβο της Ουκρανίας, πετυχαίνοντας να δημιουργήσουν αυτό για το οποίο κλήθηκαν, ένα ησυχαστήριο στο κέντρο της πόλης.

Οι διάφορες προσθήκες και επεμβάσεις  πραγματοποιήθηκαν έτσι ώστε να μην αναιρούν την λογική της «ανοιχτής κάτοψης».

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα σας καλωσορίζει μια άνετη αιώρα και πληθώρα φυσικών υλικών.

Όλα έχουν σχεδιαστεί για μια ήρεμη και χαλαρή διαβίωση στην πόλη.

Η μοντέρνα τραπεζαρία διαχωρίζει νοητά τους χώρους του καθιστικού και της κουζίνας.

Μια ιδιαίτερη κατασκευή κοσμεί την οροφή εμπνευσμένη από τα ρετρό πλέον παιχνίδια PacMan και Space Invaders.

Πρακτική και λειτουργική η custom made θήκη για τα μπουκάλια λειτουργεί σαν γλυπτό στο χώρο και τονίζει το παιχνίδι των σκιών.

Στην κρεβατοκάμαρα ξεχωρίζουν τα μεγάλα ανοίγματα που επιτρέπουν στο φως να λούζει το χώρο καθώς και η χαρακτηριστική ξύλινη οροφή.

Το κυρίως μπάνιο επικοινωνεί με το υπνοδωμάτιο. Οι ξύλινες λεπτομέρειες επιτυγχάνουν την αισθητική συνοχή του με το υπόλοιπο διαμέρισμα.

πηγή: http://www.contemporist.com/