Βασικές Συμβουλές για την Διαμόρφωση του Εργασιακού Χώρου _ Μέρος 2ο

Το γραφείο είναι ο χώρος όπου περνούμε, κατά μέσο όρο, το ένα τρίτο της ημέρας μας.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να δώσουμε, την ανάλογη προσοχή, ώστε να διαμορφώσουμε τον χώρο μας ποιοτικά και εργονομικά προκειμένω να έχουμε την καλύτερη δυαντή απόδοση.

Στα παραπάνω συμβάλλει επιτυχώς ένας σωστά οργανωμένος εργασιακός χώρος για τον οποίο μπορείτε να δείτε μερικές βασικές ιδέες οι οποίες ολοκληρώνονται παρακάτω με το 2ο μέρος του άρθρου μας.

 

4. Διακόμηση

Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε έναν πίνακα με κάποιο θέμα το οποίο αποτελεί πηγή καθημερινής έμπνευσης. Τοποθετούμε αντικείμενα τα οποία ιδανικό θα είναι να εκφράζουν το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαστε και χρωματικά να ανήκουν στην ίδια παλέτα με τους τοίχους. Επιπλέον μεγάλα επαναλαμβανόμενα μοτίβα ή κάποιο απόφθεγμα  εκτυπωμένο με μεγάλα γράμματα στον τοίχο, είναι μία ασφαλής επιλογή για να ξυπνά την δημιουργική μας σκέψη. Σημαντικό επίσης είναι να εμπλουτίσουμε με φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία δίνουν την δική τους πινελιά και δημιουργούν μία ευχάριστη ατμόσφαιρα.

            

       

 

  1. Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι τα άλφα και το ωμέγα στον χώρο του γραφείου. Ο σωστός φωτισμός μειώνει  την καταπόνηση των ματιών μας , δημιουργεί την αίσθηση εγρήγορσης και αυξάνει την παραγωγικότητα μας. Ξεκινώντας με τις  βασικές συνιστώσες  του φωτισμού, εάν υπάρχει παράθυρο το γραφείο τοποθετείται κάτω ή δίπλα από αυτό για να έχουμε το φυσικό φως του ηλίου. Στην περίπτωση δωματίου χωρίς παράθυρο επιλέγουμε φωτιστικά γενικής διάχυσης, ώστε να απλώνεται το φως κατά μήκος και πλάτος του χώρου μας. Εμπλουτίζουμε με ένα φωτιστικό γραφείου για εστιασμένο φωτισμό που βοηθάει στην απόδοση και συγκέντρωση της εργασίας μας. Σημαντικό επίσης είναι να επιλέξουμε την σωστή θερμοκρασία χρώματος που μεταφράζεται στην απλή καθημερινή μας γλώσσα λευκός και κίτρινος φωτισμός αντίστοιχα. Με την βοήθεια ενός ειδικού επιλέγουμε το κατάλληλο φωτιστικό νέας τεχνολογίας  που θα μεταμορφώσει το γραφείο σε ένα λειτουργικό περιβάλλον εργασίας ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.

 

        

 

Bonus Tips!

It is all about Style ..

Τολμήστε να δώσετε στον χώρο σας  το προσωπικό σας στυλ.
Τοποθετείστε αντικείμενα που εκφράζουν το αντικ είμενο εργασίας, π.χ. μία παλαιωμένη ραπτομηχανή, μία καρέκλα αντίκα, ένα φωτιστικό με ιδιαίτερο σχεδιασμό αλλά και έναν πίνακα μεγάλων διαστάσεων τοποθετημένο στο δάπεδο μπορούν να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό αέρα στην καθημερινότητα σας.

 

           

Οργάνωση

Είναι το άλφα και το ωμέγα για αποτελεσματική απόδοση στην εργασία μας. Μία συρταριέρα για αποθήκευση των μικροαντικειμένων, μία βιβλιοθήκη με πόρτες ή χωρίς αλλά και κουτιά αποθήκευσης σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα προς άμεση αρχειοθέτηση εγγράφων και αντικειμένων είναι ο κατάλληλος τρόπος να έχουμε ένα τακτοποιημένο περιβάλλον.

 

        

Μουσική

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακούγοντας απαλή μουσική κατά την διάρκεια της εργασίας μας, μας βοηθάει να εστιάσουμε ενώ δημιουργείται μικρότερος αντιπερισπασμός προς το εξωτερικό περιβάλλον. Μία καλή λύση είναι να τοποθετήσετε δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή σας μικρά διακριτικά ηχεία ώστε να έχετε την δυνατότητα επιλογής της αγαπημένης σας μουσικής.

 

Μην ξεχνάτε.. το κάθε εργασιακό περιβάλλον έχει τις δικές του ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται ανάλογα των απαιτήσεων του.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα ώστε να κάνετε τον χρόνο να περνά ποιοτικά κι ευχάριστα στο γραφείο.

 

 

Πηγές:

http://www.archdaily.com/867667/nuun-jewels-store-brunoir-and-java-architecturehttps://torontolife.com/style/inside-holt-renfrews-sparkly-new-office-space-bloor/

https://gr.pinterest.com/explore/green-office/https://officesnapshots.com/2015/06/08/bbdo-indonesia-jakarta-offices/

https://gr.pinterest.com/wilsonlesmana12/filip-janssens/?lp=true

https://gr.pinterest.com/pin/198791771030228343/?lp=truehttps://gr.pinterest.com/b1ackhorse/creative-space/

https://gr.pinterest.com/pin/515591857325006238/?lp=truehttps://www.pinterest.co.uk/explore/navy-walls/http://sanfegoku.blogspot.gr/2015/09/estampas-para-decorar-tu-habitacion.html

https://alicelanehome.com/portfolio/french-moderne-manor/http://www.digsdigs.com/masculine-home-office-furniture/

Share your thoughts