Διαμέρισμα με σοφίτα στο Gothemburg της Σουηδίας

Καλώς ήλθατε σε ένα όμορφο διαμέρισμα – σοφίτα, γεμάτο ζωή και χρώμα, στο κέντρο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε στις αρχές του αιώνα, η παράδοση συναντά τη νεωτερικότητα και το αποτέλεσμα είναι ένας άκρως φιλικός και ζεστός χώρος που προσκαλεί τους επισκέπτες να τον περιηγηθούν. Ο σχεδιασμός έγινε από τους  Alvhem.

2

Το διαμέρισμα αυτό έχει συνολική επιφάνεια 85 τετραγωνικά μέτρα, υπέρ – επαρκής για τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας.

3

Στο διαμέρισμα κυριαρχούν οι υφές του ξύλου, σε συνδυασμό με συμπαγή τούβλα και κατάλευκους τοίχους.

4

Το σαλόνι αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση, με δυναμισμό αλλά ταυτόχρονα και με πολλές χαρούμενες και ανάλαφρες πινελιές.

5

Στα κινητά στοιχεία επικρατούν οι γκρι τόνοι, όμως τα ξύλινα στοιχεία (δάπεδο, δοκάρια και υποστυλώματα) κάνουν το χώρο ζεστό και προσιτό.

6

Η πρόσφατα ανακαινισμένη κουζίνα σχεδιάστηκε για να προσφέρει άφθονο χώρο για την καθημερινή επικοινωνία των ενοίκων αλλά να ταυτόχρονα να μπορούν να τη χρησιμοποιούν και σαν χώρο εργασίας.

7

Οι λευκές πόρτες των ντουλαπιών, συνδυάζονται με μασίφ μαονένιο πάγκο κουζίνας, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει οπτική ισορροπία.

2

Το μεγάλο τραπέζι φαγητού, στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί τα ίδια υλικά με τα έπιπλα της κουζίνας, δεσπόζει κεντρικά της κουζίνας και εντάσσεται ομαλά στο χώρο.

 

Στο μπάνιο επικρατούν οι ίδιες αποχρώσεις όπως και στους υπόλοιπους χώρους. Οι τοίχοι του έχουν επενδυθεί με λευκό πλακάκι ενώ το δάπεδο με μαύρη ψηφίδα που θυμίζει στην όψη πέτρα.

15

Τα μαύρα ντουλάπια κάτω από τον ξύλινο πάγκο έρχονται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υλικά και τις αποχρώσεις του χώρου.

16

Στοιχεία από τούβλο υπάρχουν και στο μπάνιο κάνοντας το οπτικό αποτέλεσμα πιο ζεστό και φιλικό. Ένα διαχωριστικό από υαλότουβλα ορίζει το χώρο της μπανιέρας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει και διάχυτο φωτισμό σε όλο το μπάνιο.

17

Από τον χώρο του σαλονιού υπάρχει σκάλα που οδηγεί στη σοφίτα.

19!

Στον τοίχο του διαδρόμου έχει κατασκευαστεί μία μεγάλη βιβλιοθήκη με ράφια, ενώ ο κύριος χώρο της σοφίτας θυμίζει μία «φώλια» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αναγνωστήριο ή ως ένας χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας.

Πηγή: http://freshome.com/

Share your thoughts