10 ιδέες διακόσμησης για το δωμάτιο του μωρού σας

Το βρεφικό δωμάτιο είναι ο ιδιωτικός χώρος του μωρού σας, όπου θα περνά τις περισσότερες ώρες  του από την στιγμή που θα έρθει στον κόσμο. Γι΄αυτό θα πρέπει να είναι ιδανικά φτιαγμένο, ώστε να του προσφέρει άνεση, ασφάλεια και θαλπωρή.

Το να μετατρέψετε όμως ένα απλό δωμάτιο σε εντυπωσιακό χώρο για το νεογέννητο μωρό σας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά χρώματα βαφής, έπιπλα και θέματα που πρέπει να εξετάσετε. Διαλέξτε έπιπλα, χρώματα, υφάσματα και αντικείμενα που συνδυάζουν διακόσμηση και λειτουργικότητα μαζί. Δημιουργήστε το δωμάτιο του μωρού σας με τρόπο απόλυτα λειτουργικό που εξυπηρετεί εύκολα, τόσο τις ανάγκες του μωρού σας, όσο και τις δικές σας.

Tips

  • Επιλέξτε από την αρχή ένα συγκεκριμένο στυλ και budget
  • Αγοράστε τα απαραίτητα έπιπλα (κούνια, αλλαξιέρα-συρταριέρα, πολυθρόνα θηλασμού). Επιλέξτε μια ασφαλή κούνια και γενικώς μια ασφαλή ζώνη γύρω από αυτή, τοποθετώντας την μακριά από παράθυρα, θερμαντικά σώματα, φωτιστικά.
  • Επιλέξτε χρώματα (υδατοδιαλυτά και οικολογικά). Να έχετε τελειώσει το βάψιμο του υπνοδωματίου τουλάχιστον 8 εβδομάδες από την ημέρα που αναμένετε να γεννήσετε.
  • Επιλέξτε έναν χώρο που θα είναι φωτεινός. Παρατηρήστε από πού μπαίνει το φως στο χώρο, για να μη τοποθετήσετε την κούνια σε σημείο που δέχεται άμεσα ηλιακό φως.
  • Οργανώστε τις ντουλάπες και τους χώρους αποθήκευσης και τοποθετήστε τα ρούχα και τα αξεσουάρ του μωρού σας ανάλογα με την ηλικία του.
  • Μην ξεχάστε ένα φωτιστικό νυκτός.
  • Όσο αφορά τα υφάσματα του δωματίου, επικεντρωθείτε περισσότερο στην ποιότητα, επιλέγοντας υφάσματα βαμβακερά, εύκολα στο πλύσιμο και το σιδέρωμα και αποφεύγοντας νάιλον και συνθετικά, αμφιβόλου προέλευσης.

Είδη Διακόσμησης

Ταπετσαρίες: Οι ταπετσαρίες μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν το παιδικό δωμάτιο σε πραγματικό παραμύθι, γρήγορα και εύκολα. Υπάρχουν πολλά σχέδια και διαφορετικές ποιότητες στην αγορά. Αποφύγετε τις βινυλικές ταπετσαρίες και επιλέξτε χάρτινες. Τοποθετήστε την με κόλλα τύπου γλουτολίνη.

Ρίγες: Τα χρώματα είναι πολύ βασικό στοιχείο στην δημιουργία του δωματίου. Είναι οι πρώτες αποχρώσεις που θα μάθει το παιδί να ξεχωρίζει. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει να μην είναι έντονα ώστε να μην το αγχώνουν αλλά να το γεμίζουν ασφάλεια και ηρεμία. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατό περισσότερη ποικιλία χρωμάτων για να τα γνωρίσει και να τα ξεχωρίσει. Ένα τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να φτιάξουμε στις επιφάνειες ρίγες με χρώματα της επιλογής μας. Βάλτε τις ρίγες οριζόντια αν θέλετε να δώσετε μήκος στο χώρο ή κάθετα αν θέλετε να δώσετε ύψος.

Ζωγραφική στους τοίχους: Ένας πολύ ιδιαίτερος και διαφορετικός τρόπος διακόσμησης του βρεφικού δωματίου είναι να επιλεγεί ένα θέμα και να ζωγραφίσουμε έναν ή και περισσότερους τοίχους με το θέμα αυτό. Μπορούν να ζωγραφιστούν με πινέλα όπως πάνω σε καμβά ή με την τεχνική της αερογραφίας.

Καδράκια: Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού σας είναι τα καδράκια στους τοίχους. Καδράκια χειροποίητα ή καδράκια σε καμβά μπορούν να μετατρέψουν το χώρο σας πολύ εύκολα. Καλό είναι να υπάρχει μια ομοιομορφία τόσο στα χρώματα όσο και στο θέμα που διαλέγουμε να κυριαρχεί στο βρεφικό δωμάτιο.

Παιδικές δημιουργίες: Αν το μωράκι σας έχει αδέρφια διακοσμήστε το δωμάτιο του με τα έργα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη προσωπική πινελιά.

Όνομα: Προσθέστε μια ιδιαίτερη πινελιά στο δωμάτιο του μωρού σας με το όνομά του ή με ένα μονόγραμμα στον τοίχο.

Ουδέτερα χρώματα: Τα ουδέτερα χρώματα δεν είναι και απαραίτητα. Συνδυάστε τα με στέμμα κουνουπιέρα και πολυελαίους και θα δώσετε μια βασιλική αίσθηση στο χώρο.

Μινιμαλισμός: Για τους γονείς που θέλουν καθαρές γραμμές και απλά σχήματα αυτό το στυλ διακόσμησης κάνει το δωμάτιο του μωρού σας να δείχνει εκλεπτυσμένο και κομψό.

Vintage: Λίγο το κάτι ρομαντικό, λίγο το κάτι παλιό και αναπαλαιωμένο δίνει στο χώρο άλλο αέρα, πιο οικείο και ζεστό.

Διακόσμηση οροφής: Το να διακοσμηθεί η οροφή του βρεφικού δωματίου αποτελεί μια πρωτότυπη, έξυπνη και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικη ιδέα διακόσμησης.

Με λίγα λόγια, οι δυνατότητες του βρεφικού σας δωματίου είναι πολλές.
Επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει για να φτιάξετε το δωμάτιο του μωρού σας όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί.

Πηγές:
http://www.kidsomania.com/41-awesome-kids-rooms-with-wallpapers/
http://www.insideoutcolouranddesign.com.au/

http://www.insideoutcolouranddesign.com.au/

http://jollyjoyschool.in/?page_id=586

http://thebusinessofstory.com/baby-room-ideas-unisex.html/1000-ideas-about-unisex-baby-simple-baby-room-ideas-unisex

https://www.pinterest.co.uk/pin/438115869971327399/

https://gr.pinterest.com/explore/light-green-nursery/?lp=true

https://gr.pinterest.com/explore/beige-nursery/?lp=true

https://gr.pinterest.com/explore/grey-white-nursery/?lp=true

http://reloft.ru/page/detskaya-mebel-restoration-hardware-baby-child

https://www.idealista.com/news/deco/estancias/2014/12/30/733619-ideas-de-decoracion-las-10-habitaciones-para-ninos-mejor-decoradas-de-2014-fotos

Share your thoughts