10 Διακοσμητικά στερεότυπα για να καταρρίψετε Vol.1

Η διακόσμηση αποτελεί  τόσο ένα καλλιτεχνικό παρακλάδι, όσο και  έναν τρόπο έκφρασης συναισθημάτων. Σε κανένα από τα δύο δεν χρειάζονται αυστηρά όρια και ξεπερασμένοι κανόνες. Εκφραστείτε και δημιουργήστε ελεύθερα, καταρρίπτοντας τα 10 συνηθέστερα διακοσμητικά στερεότυπα που ακολουθούν.

Stereotype 1: ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για μικρούς χώρους

Αποτελεί τον πιο διαδεδομένο κανόνα διακόσμησης και  περιλαμβάνει μόνο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στους μικρούς χώρους . Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι οι σκούρες επιφάνειες κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει μικρότερο, κάτι που ισοσταθμίζεται σε κάποιες περιπτώσεις από το γεγονός ότι τα σκοτεινότερα χρώματα προσφέρουν βάθος πεδίου και πολύ χαρακτήρα.

Stereotype 2: αποφύγετε τα prints

Η χρήση πολλών και διαφορετικών μοτίβων έχει συνδεθεί με την κακόγουστη πλευρά της δεκαετίας του 80 ή την φιλοσοφία του kitsch νωρίτερα, κουβαλώντας μια αρνητική αίσθηση. Ωστόσο η προσεγμένη mix & match προσέγγιση μπορεί να κάνει το σπίτι σας μοντέρνο και ταυτόχρονα διασκεδαστικό. Μην φοβάστε να συνδυάσετε διαφορετικά prints μεταξύ τους, από τους τοίχους μέχρι τα διακοσμητικά.

 

Stereotype 3: μικρά έπιπλα για μικρούς χώρους

Φαντάζει λογικό αλλά αν γεμίσετε ένα μικρό δωμάτιο μόνο με μικρά έπιπλα και αντικείμενα, στο τέλος θα καταλήξετε να ζείτε σε ένα χώρο που μοιάζει ακόμα πιο μικρός. Παίξτε με την κλίμακα! Δοκιμάστε να βάλετε έναν μεγάλο καναπέ στο σαλόνι σας, διατηρώντας όμως την ισορροπία με τον υπόλοιπο χώρο και θα έχετε ένα όμορφο και απόλυτα λειτουργικό αποτέλεσμα.

 

Stereotype 4: οι οροφές πρέπει να είναι λευκές

Συνήθως η επιλογή του λευκού χρώματος για τις οροφές γίνεται σχεδόν αυθόρμητα και αυτό γιατί το λευκό είναι συνδεδεμένο με τη δημιουργία ενός φωτεινού και ευχάριστου χώρου. Σε ένα δωμάτιο με αρκετό ελεύθερο ύψος η επιλογή διαφορετικού χρώματος για την οροφή δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παιχνίδισμα που εντυπωσιάζει.

 

Stereotype 5: τα έργα τέχνης είναι μόνο για να τα κρεμάμε στους τοίχους

Υπάρχουν αρκετά μέρη για να τοποθετήσουμε και να αναδείξουμε τα έργα τέχνης και δεν είναι πάντα στους τοίχους! Ακουμπήστε πίνακες πάνω σε τραπέζια χωρίς να τους έχετε στερεώσει ή απλά στο δάπεδο μαζί με άλλα διακοσμητικά και συνταχθείτε με τη σύγχρονη τάση του organised chaos.

 

~to be continued~to be continued~to be continued~to be continued~to be continued~to be continued~to be continued~

Πηγή:http://stylecaster.com/

 

Share your thoughts