10 Διακοσμητικά στερεότυπα για να καταρρίψετε Vol.2

Στο πέρασμα των ετών όλοι όσοι ασχολούνται με τη διακόσμηση, σιωπηρά υιοθέτησαν κάποιους αυστηρούς κανόνες όπως : λευκές οροφές, μικρά έπιπλα και ανοιχτά χρώματα για μικρούς χώρους, την αγιοποίηση του “σεταρίσματος” και άλλα πολλά. Όμως αν παρατηρήσετε  προσεκτικά  τα παραδείγματα κάποιον ιδιαίτερων εσωτερικών χώρων, θα διαπιστώσετε ότι ελάχιστοι από τους παραπάνω κανόνες έχουν βρει απήχηση.

Stereotype 6: καλύψτε με χαλιά όλο το σπίτι

Τα χαλιά είναι ένα κομμάτι που δεν λείπει από κανένα σχεδόν σπίτι και συνήθως καταλαμβάνουν αρκετό χώρο σε αυτό. Το δάπεδο αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη διακοσμητικά στοιχεία που συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός χώρου.Το να το κρύβετε κάτω από ένα βαρύ χαλί αλλοιώνει αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα. Δοκιμάστε αντ’αυτού μικρότερα χαλιά αναλόγως με το στυλ των δωματίων σας.

Stereotype 7: το παλιό δε συνδυάζεται με το σύγχρονο

Μην φοβηθείτε να συνδυάσετε παλιά έπιπλα αντίκες με μοντέρνα. Ακόμη και στοιχεία κλασικής διακόσμησης μπορούν να δέσουν με στοιχεία ποπ. Παντρέψτε τα 70’s με τα 00’s τα 60’s με τα 90’s. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Stereotype 8: ελάχιστα οπτικά εκτεθειμένα αντικείμενα

Μέχρι πρότινος αυτό που επικρατούσε σε κάθε σπίτι ήταν οι αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι για την τακτοποίηση-απόκρυψη του παραμικρού αντικειμένου. Αλλάξτε πρωταγωνιστή και δώστε βάση στην ανάδειξη των αξεσουάρ σας , από το σερβίτσιο των πιάτων σας μέχρι τα παπούτσια σας . Προτιμήστε ράφια αντί για ντουλάπια και κομψές D.I.Y. κρεμάστρες στην θέση μιας ογκώδους ντουλάπας και θα δείτε τα αντικείμενα να γίνονται αυτά τα διακοσμητικά του σπιτιού σας.

 

Stereotype 9: μη συνδυάζετε πολλά διαφορετικά υλικά

Για την αποφυγή διακοσμητικών ατυχημάτων, οι περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα υλικό και σε μία απόχρωση καταλήγοντας όμως να έχουν μια άκρως νωθρή και ανούσια διακόσμηση. Τολμήστε να συνδυάσετε διαφορετικά υλικά μεταξύ τους και σε διάφορες αποχρώσεις χωρίς όμως να υπερβάλλετε.

Stereotype 10: η μονοχρωμία είναι βαρετή

Λανθασμένα αρκετός κόσμος θεωρεί ότι η μονοχρωμία στην διακόσμηση είναι βαρετή και ότι δεν προσδίδει τίποτα στον χώρο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι δεν ισχύει η άποψη αυτή είναι ο εσωτερικός διάκοσμος των κατοικιών στα ελληνικά νησιά. Η επιλογή ενός και μόνο χρώματος προσφέρει ηρεμία σταθερότητα και δυναμικότητα σε κάθε χώρο.

 

Πηγή: http://stylecaster.com/home-decor-rules-to-break/

Share your thoughts