6 Tips on the table…Συμβουλές για μια ξεχωριστή τραπεζαρία

Η τραπεζαρία περισσότερο από κάθε άλλο χώρο είναι συνυφασμένη με χαρές, γλέντια παρέα και διασκέδαση. Είναι ο χώρος που ερχόμαστε πιο κοντά μέσω του φαγητού. Για τους λόγους αυτούς θέλουμε η τραπεζαρία μας να εμπνέει οικειότητα, άνεση και ζεστασιά στους φιλοξενούμενους μας και ταυτόχρονα να είναι εργονομική και λειτουργική για εμάς τους ίδιους

1.Τραπεζοκαθίσματα

Ανανεώστε την τραπεζαρία βάφοντας τις καρέκλες σας σε διαφορετικά χρώματα, δίνοντας έναν παιχνιδιάρικο τόνο στον χώρο. Επιλέξετε διαφορετικές καρέκλες, με κοινά χαρακτηριστικά, για να σπάσετε την μονοτονία του σετ, και τολμήστε τη λύση του καθίσματος τύπου bench που αποτελεί ιδανική λύση για μικρούς χώρους ενώ συνδυάζεται εύκολα. Μία ακόμη πολύ όμορφη και παράλληλα οικονομική πρόταση είναι ο συνδυασμός της παλιάς τραπεζαρίας αντίκας με μοντέρνες καρέκλες που θα δώσουν ένα εντυπωσιακό mix ‘n’ match αποτέλεσμα στον χώρο.

2.Φωτισμός

Για να αναδειχθεί η τραπεζαρία ως ο πιο φιλικός χώρος του σπιτιού είναι απαραίτητο να διαθέτει τον σωστό φωτισμό. Θα πρέπει να είναι φωτεινός, να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αμεσότητας και οικειότητας και οπωσδήποτε να μην προκαλεί θάμβωση . Το τραπέζι είναι το κυρίαρχο στοιχείο του χώρου και συνήθως φωτίζεται με ένα κρεμαστό φωτιστικό πάνω από το κέντρο του, τουλάχιστον στα 2.20 m από το έδαφος. Μην φοβηθείτε να διαλέξετε κάτι εκκεντρικό που θα ταιριάζει με το ύφος όλης της τραπεζαρίας και θα την αναδεικνύει.

3.Πείτε όχι στον μπουφέ

Ξεφύγετε από την κλασική επιλογή του σεταρισμένου μπουφέ με την τραπεζαρία και κινηθείτε σε λύσεις περισσότερο ευέλικτες όπως μια σύνθεση με κλειστά και ανοιχτά ράφια που θα αποτελεί ένα ξεχωριστό στολίδι του χώρου.

4.Έργα τέχνης

Δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να εκτιμήσει την κλάση, τη ζωντάνια και την αρμονία που προσδίδει ένα έργο τέχνης ή ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στο χώρο.Επιλέξτε έναν πίνακα που σας δημιουργεί θετικά και ευχάριστα συναισθήματα, στολίστε τους τοίχους σας με διακοσμητικά πιάτα και καθετί που ταιριάζει στην αισθητική σας και δείτε το χώρο σας να ζωντανεύει.

5.Το μαγικό χαλί

Ένα χαλί δε διατηρεί απλά το χώρο σας ζεστό. Βοηθά στην ηχομόνωση του δωματίου και είναι ικανό να αλλάξει εντελώς το χαρακτήρα του. Επιλέξτε ένα όμορφο χαλί που ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση βασισμένη στο σχήμα του τραπεζιού. Δηλαδή αν έχετε ένα ορθογώνιο τραπέζι διαλέξτε ένα ορθογώνιο χαλί ενώ σε περίπτωση που έχετε μια ροτόντα προτιμήστε και το χαλί να είναι στρόγγυλο. Ένα χαλί τοποθετημένο στην τραπεζαρία πρέπει να εξέχει τουλάχιστον 10 εκ. από την άκρη των καρεκλών και όχι να είναι τα δυο πόδια πάνω και τα άλλα δύο κάτω.

6.Η διακόσμηση του τραπεζιού

Μια τραπεζαρία μπορεί να διακοσμηθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι φαντασία. Επιλέξτε περίεργα βάζα, μπόλ και ιδιαίτερα διακοσμητικά που θα την αναδείξουν.Το απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε τραπεζαρία είναι τα λουλούδια-φυτά. Ένα βάζο με λουλούδια που θα σας κοστίσει ελάχιστα θα κάνει τον χώρο σας να μυρίζει όμορφα προσφέροντάς του γαλήνη και φρεσκάδα.

Πηγές: http://www.realsimple.com/home-organizing/decorating/decorating-trick/illustration-dining-room,https://spirossoulis.com/category/home/trapezaria

Share your thoughts