9 Μυστικά για να δείχνει ο χώρος σας μεγαλύτερος Vol.1

Μένοντας σε μικρά διαμερίσματα αντιμετωπίζει κανείς διαρκώς τα προβλήματα ενός αποπνικτικού χώρου που πολλές φορές δεν υποστηρίζει ούτε τα απαραίτητα έπιπλα. Ακολουθώντας αυτά τα 9 μυστικά διακόσμησης θα καταφέρετε να παίξετε με τα υπαρκτά και νοητά όρια του χώρου κάνοντας τον να μοιάζει μεγαλύτερος.

1.Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα τόσο για τους τοίχους όσο και για τα δάπεδα. Οι ανοιχτόχρωμες  αποχρώσεις δίνουν μια ελαφριά αίσθηση και δε βαραίνουν οπτικά το χώρο.

2.Καθρέπτες 

Οι καθρέπτες κάνουν τους χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι καθώς καμουφλάρουν τα όρια και επαναλαμβάνουν εικόνες. Τοποθετήστε έναν καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο και θα δείτε τον χώρο σας να λούζεται στο φως και να ανοίγεται σε βάθος.

3.Μεταλλικές λεπτομέρειες

Το μέταλλο έχει παρόμοια πλεονεκτήματα με τους καθρέφτες. Χρησιμοποιήστε μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο σας και θα βοηθήσουν στο να γίνει πιο φωτεινός, μέσω της απαλής αντανάκλασης τους.

4.Κρεμαστά ράφια

Προτιμήστε τα κρεμαστά ράφια καθώς προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο χωρίς να είναι ογκώδη όπως οι βιβλιοθήκες και τα μπαούλα, χαρίζοντας παράλληλα ελευθερία και στυλ.

5. Εκμεταλλευτείτε τις γωνίες

Στην πλειοψηφία των κατοικιών, τα μέρη που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, είναι οι γωνίες, καθώς επικρατεί η λανθασμένη άποψη ότι είναι τα περισσότερο άβολα και λιγότερο λειτουργικά μέρη του σπιτιού. Αξιοποιήστε λοιπόν αυτά τα σημεία δημιουργώντας χώρους ανάγνωσης, ξεκούρασης, αποθήκευσης ή ακόμη και γραφεία εργασίας.

*to be continued * to be continued * to be continued * to be continued * to be continued *

Share your thoughts