9 Μυστικά για να δείχνει ο χώρος σας μεγαλύτερος Vol.2

Μένοντας σε μικρά διαμερίσματα αντιμετωπίζει κανείς διαρκώς τα προβλήματα ενός αποπνικτικού χώρου που πολλές φορές δεν υποστηρίζει ούτε τα απαραίτητα έπιπλα. Ακολουθώντας αυτά τα 9 μυστικά διακόσμησης θα καταφέρετε να παίξετε με τα υπαρκτά και νοητά όρια του χώρου κάνοντας τον να μοιάζει μεγαλύτερος.

(συνέχεια από το προηγούμενο)

6.Διαφάνεια

Οι οπτικές φυγές και η ανεμπόδιστη θέαση ενός χώρου, συντελούν στο να φαίνεται περισσότερο ευρύχωρος. Τα βαριά έπιπλα και τα μονολιθικά στοιχεία (συμπαγείς τοίχοι, κλιμακοστάσια) δυσχεραίνουν την ελευθερία στο οπτικό πεδίο. Για να υπερπηδήσετε αυτά τα εμπόδια, επιδιώξτε την διαφάνεια. Τα μεγάλα ανοίγματα, αλλά και τα γυάλινα έπιπλα και διαχωριστικά δείχνουν το χώρο πιο μεγάλο, ενώ οι αντανακλάσεις δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

7.Κρυφοί χώροι αποθήκευσης

Επιλέγοντας έπιπλα που έχουν κρυφούς χώρους αποθήκευσης, αποκτάτε επιπλέον μέρη για να τοποθετήσετε τα αντικείμενα σας, διατηρώντας το σπίτι σας τακτοποιημένο και οργανωμένο. Η νέα τάση στο έπιπλο είναι αυτή των folding, τα οποία συνδυάζουν  επιτυχώς λειτουργικότητα και εξοικονόμηση χώρου.

8.Ελαφριά έπιπλα

Σε μικρά δωμάτια καλό θα ήταν να αποφεύγουμε την βαριά διακόσμηση καθώς “μπουκώνει” τον χώρο και κουράζει το βλέμμα. Χρησιμοποιήστε έπιπλα ελαφριά  των οποίων η μετακίνηση είναι εύκολη και επιτρέπουν στον χώρο να αναπνέει.

9.Εκθέστε στον τοίχo

Για να κερδίσετε χώρο δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή  γωνιά στο σπίτι σας, κρεμάστε-οργανώστε τα αντικείμενα σας πάνω στους τοίχους. Φτιάξτε μια μοναδική D.I.Y. κατασκευή, είτε από κόντρα πλακέ, είτε από απλό σπάγκο, είτε ακόμη από φελλό για να εκθέσετε τις δημιουργίες σας.

Πηγή: http://www.realsimple.com/

Share your thoughts