Ενοικίαση μέσω Airbnb. Πώς να κάνετε το ακίνητό σας να ξεχωρίσει.

Η βραχυχρόνια μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών φαίνεται να κατακτά ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κλάδο της φιλοξενίας. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αξιοποιήσουν το ακίνητο τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα συμπληρωματικό, ή ακόμη και κύριο, εισόδημα.

Ωστόσο, όσο εύκολο είναι να «ανεβάσεις» το ακίνητό σου σε μία πλατφόρμα ενοικίασης, όπως η Airbnb, τόσο δύσκολο είναι να το κάνεις να ξεχωρίσει και να προσελκύσει περισσότερους φιλοξενούμενους. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για ένα επιτυχημένο πλάνο ενοικίασης, είναι η ανακαίνιση της κατοικίας, ώστε να τραβήξει την προσοχή των υποψήφιων φιλοξενούμενων.

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα στην ανακαίνιση της κατοικίας απευθυνθείτε σε μία ομάδα ειδικών με αρχιτέκτονες και μηχανικούς, ώστε να διαμορφώσετε ένα χώρο που θα συνδυάζει το design και τη λειτουργικότητα. Είναι σημαντικό, ο χώρος να είναι όμορφα διακοσμημένος, με ιδιαίτερα στοιχεία, καθώς η εικόνα είναι αυτή που θα τραβήξει το βλέμμα του υποψήφιου πελάτη. Παράλληλα, θα πρέπει να είναι λειτουργικός και ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός ταξιδιώτη. Ακόμη, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ένα χώρο με συνεχή χρήση από πολλά και διαφορετικά άτομα, όπου απαιτείται άρτια κατασκευή, ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες ή φθορές στο μέλλον.

      

Οι επισκέπτες που επιλέγουν το Airbnb αναζητούν χώρους με χαρακτήρα, λειτουργικούς, σύγχρονους και φιλόξενους. Το τυπικό, απρόσωπο στυλ των ξενοδοχειακών δωματίων δεν τους ικανοποιεί. Η ανακαίνιση, λοιπόν, θα πρέπει να οργανωθεί και να σχεδιαστεί προσεκτικά από μία ομάδα ειδικών, οι οποίοι έχοντας μία σφαιρική εικόνα για τους χώρους φιλοξενίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα χώρο μοναδικό για κάθε περίπτωση.

      

Οι ενοικιάσεις μέσω Airbnb είναι μία πραγματικότητα και σταδιακά εξελίσσεται από παράλληλη απασχόληση σε οργανωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα διαθέσιμα καταλύματα αυξάνονται καθημερινά, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολο για τους ταξιδιώτες να βρουν αυτό που θα τους προσφέρει ένα άνετο και καλόγουστο περιβάλλον διαμονής. Ένας ανακαινισμένος χώρος, που θα συνδυάζει τη λειτουργικότητα και το ιδιαίτερο design, σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα τους!   

 

πηγές εικόνων:
1. DecorObject, https://decorobject.com/furniture/bedroom/furniture-bedrooms-home-interiors/
2. Shutterfly, https://www.shutterfly.com/ideas/blue-living-rooms/
3. HomeDeco, https://homedeco.de/blog/himmlisches-schlafzimmer/
4. Adore Home Magazine, https://www.adoremagazine.com/blog/
5. Pinterest, https://gr.pinterest.com/pin/292522938278156359/

 

Share your thoughts