“Η πρώτη εντύπωση”: Διακοσμήστε την είσοδο του σπιτιού σας

Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Κερδίστε τις εντυπώσεις, δημιουργώντας τον πιο όμορφο χώρο εισόδου, ώστε να προϊδεάζει τους καλεσμένους σας για το τι ακολουθεί. Για να υλοποιήσετε μια ιδιαίτερα καλαίσθητη και λειτουργική είσοδο ακολουθείστε τις συμβουλές που ακολουθούν.

1.Καθίσματα

Χρησιμοποιήστε καρέκλες ή παγκάκια, τόσο για να προσδώσετε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην είσοδο του σπιτιού σας όσο και για να καλύψετε βασικές σας ανάγκες όπως ένα μέρος για να καθίσετε την ώρα που βάζετε τα παπούτσια σας.

2.Έπιπλο εισόδου

Αποτελεί το κυρίαρχο έπιπλο σε κάθε είσοδο σπιτιού κάνοντας λειτουργικούς τους χώρους και προσδίδοντας στυλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από ένα απλό τραπέζι, δίνοντας ένα πιο μινιμαλιστικό χαρακτήρα στον χώρο, μέχρι ένα σύνθετο με ράφια και συρτάρια.

3.Αποθηκευτικός χώρος

Το βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από καμία είσοδο είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Καπέλα, κλειδιά και παπούτσια, θα πρέπει να έχουν τους δικούς τους χώρους ταξινόμησης, που θα κρατούν το σπίτι σας οργανωμένο και καθαρό.

4.Καθρέφτης

Η τελευταία ματιά στον καθρέφτη πριν  την έξοδο, αποτελεί μια αυθόρμητη και καθημερινή συνήθεια. Τοποθετήστε στην είσοδο του σπιτιού σας είτε έναν μεγάλο καθρέφτη για ολόσωμη ανασκόπηση ή έναν μικρό για τις λεπτομέρειες.

5.Στυλ

Φροντίστε ο τρόπος με τον οποίο θα διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας να αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σας, αλλά και τον χαρακτήρα του υπόλοιπου σπιτιού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία συνοχή σε ολόκληρη την κατοικία που θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώθουν ευπρόσδεκτοι από την πρώτη στιγμή. Προσέξτε μόνο να μην υπερβάλλετε με τα διακοσμητικά στοιχεία καθώς με την πάροδο των χρόνων θα προστεθούν στοιχεία καθημερινής χρήσης π.χ. καπέλα  παπούτσια κ.α. δίνοντας σας ένα υπερφορτωμένο αποτέλεσμα.

Πηγή: http://www.bobvila.com

Share your thoughts