Συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς άγχος.

Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική. Τα αυστηρά deadlines, οι οικονομικές δυσκολίες, ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εποχή που ζούμε και μας γεμίζουν με άγχος.

Δυστυχώς, το άγχος δεν είναι κομμάτι μόνο της δουλειάς, αλλά μας ακολουθεί παντού, ακόμη και στο «καταφύγιο» μας – το σπίτι μας. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε στο χώρο μας, ώστε να εκπέμπει ηρεμία, αισιοδοξία και να μας γεμίζει με θετική ενέργεια. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς άγχος:

1.Αντιμετωπίστε την ακαταστασία. Είναι γεγονός ότι η ακαταστασία που επικρατεί γύρω μας, προκαλεί «ακαταστασία» και μέσα μας. Το άγχος που μας δημιουργεί η ακαταστασία πολλαπλασιάζεται όταν βιαστικά -και συνήθως μάταια- ψάχνουμε να βρούμε πράγματα που χρειαζόμαστε. Η σωστή οργάνωση των πραγμάτων μπορεί πραγματικά να μας γλυτώσει από τέτοιες στιγμές. Οργανώστε το χώρο σας και τα αντικείμενά σας, ώστε να τα βρίσκετε εύκολα και βάλτε στο πρόγραμμα μία μέρα που θα τακτοποιείτε τα βασικά γύρω σας.

     

2. Επιλέξτε τα σωστά χρώματα. Το χρώμα επηρεάζει σημαντικά τη ψυχολογία μας. Υπάρχουν χρώματα που μας χαλαρώνουν, μας βοηθούν να συγκεντρωθούμε ή μας γεμίζουν αισιοδοξία. Ένας συνδυασμός χρωμάτων που γεμίζει το σπίτι με θετική ενέργεια είναι το γκρι σε συνδυασμό με έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο ή παστέλ, όπως το ροζ. Χρησιμοποιείστε το γκρι στις μεγαλύτερες επιφάνειες και το κίτρινο ή το ροζ σε λεπτομέρειες, όπως μαξιλάρια, βάζα, κορνίζες.

 

3. Δώστε χώρο στη φύση. Ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος με τη φύση, καθώς του προσφέρει ηρεμία και αρμονία. Ωστόσο, η ζωή στις μεγαλουπόλεις μας έχει απομακρύνει από το φυσικό στοιχείο, κάτι που μας προκαλεί περισσότερο άγχος. Βρείτε το φυσικό στοιχείο που σας εκφράζει περισσότερο και προσθέστε το στο χώρο σας.

4. Κρατήστε την ατμόσφαιρα καθαρή. Μην υποτιμάτε το ρόλο του αέρα στη διάθεση και την ενέργεια του σπιτιού σας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε την ατμόσφαιρα του χώρου σας καθαρή. Φροντίστε να ανοίγετε τακτικά τα παράθυρα ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

  

πηγές εικόνων:

1. κεντρική εικόνα: Photo by Scott Webb on Unsplash

2. https://www.cravingsomecreativity.com/craft-room-ideas-and-inspiration/

3. https://graziadaily.co.uk/life/home/5-easy-ways-organise-tiny-shared-kitchen/

4.  https://www.housebeautiful.com/uk/decorate/living-room/g27/inspirational-living-room-ideas/?slide=13

5. https://gr.pinterest.com/pin/436778863842500721/

6. Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash

7. http://thehomedecorblog.com/pottery-barn-benjamin-moore-paint-for-a-mediterranean-bedroom/

8. http://www.cotemaison.fr/inspirations/decorer-l-exterieur-de-sa-maison_29003.html

Share your thoughts